€22,95
direct leverbaar!
- Zeer ruim assortiment
- Verzending 1-2 werkdagen
- Niet tevreden, geld terug
- Ruilen binnen 14 dagen
Voor hen die de weg gegaan zijn een feest der herkenning, voor hen die van plan zijn hem te gaan een kijkje op wat hen mogelijk te wachten staat.
Dick van der Klaauw wandelt al meer dan 10 jaar op de Camino. Geïnspireerd door wat hij zag, meemaakte en de invloed die dit op zijn persoonlijk leven heeft, schreef hij Als mijn knieën het maar houden. Het beschrijft hoe hij door de veelheid aan bijzondere ontmoetingen, los van dagelijkse beslommeringen, maar niet zonder tegenslag, zichzelf dagelijks in de spiegel zag.
Loslaten, loslaten, daar gaat het over.
Hoe de gespannenheid van een control-freak overgaat in de ontspanning van de pelgrim. Dat je je moet durven openstellen naar derden, zoals zij zich ook naar jou blootgeven. Elke Camino is verschillend, dat geldt voor de zwaarte van de route, de aard van het landschap, de culturen waar je te gast bent, maar niet in de laatste plaats ook voor de mensen die je ontmoet.
Op luchtige wijze wordt de lezer meegenomen op deze tochten. Daarnaast komen direct met het pelgrimeren verbonden aspecten aan bod, zoals: fysieke en mentale voorbereiding, reizen, voeding en gezondheid en de weerspiegeling van de culturele en sociaal-economische geschiedenis van de landstreken waar de route doorheen voert.
Dick van der Klaauw (1952, geboren te Wassenaar) is duursporter in hart en nieren. Marathons, Elfstedentochten en fietstochten van meerdere honderden kilometers per dag, hij leefde zich er volledig in uit. Toen artrose een al te zware belasting van zijn knieën onverstandig maakte, stortte hij zich zo'n tien jaar geleden op het wandelen. Voor hem vanzelfsprekend koos hij ook hier voor afstanden van meer dan vijfentwintig kilometer per dag. Al spoedig werd hij gegrepen door het Camino-virus, een combinatie van aaneengesloten sportieve inspanning en mentale "herbronning". In etappes wandelde hij - al dan niet in gezelschap van anderen - van Amsterdam naar Santiago. Hij koos niet voor de door velen belopen Camino Frances, maar voor de veel rustiger Camino del Norte. Toen hij eenmaal de smaak te pakken kreeg, volgde in 2019 en 2020 de Via de la Plata en de Camino Portugues.
Dick van der Klaauw is getrouwd, heeft twee kinderen en inmiddels vier kleinkinderen. Na het afronden van de opleiding Gymnasium Alpha deed hij een studie Westerse sociologie in Leiden. Hij is werkzaam geweest bij de overheid, gebruikersorganisaties en diverse energiebedrijven. Zijn hobby's zijn duursporten, reizen en lezen. Niet geheel toevallig komen deze hobby's mooi samen in zijn eerste boek 'Als mijn knieën het maar houden'.