WAAR IS HET AVONTUUR? 

Geschreven door Leon Receveur
Leestijd: 2 minuten

Wat is avontuur, en hoe krijg je een avontuurlijker leven?


Brigitte Ars is auteur van het boek ‘Waar is het Avontuur? Een zoektocht naar een avontuurlijker leven’ – een persoonlijke, journalistieke en professionele verkenning van avontuur, de avonturier in onszelf, en hoe we een avontuurlijker leven kunnen creëren. Ze gelooft dat iedereen avontuurlijk kan leven, niet alleen tijdens het reizen, maar ook in het dagelijks leven, en dat iedereen in staat is hun innerlijke avonturier naar boven te halen.


Tijdens de lezing zal Brigitte niet alleen hierover vertellen, maar ook ideeën geven voor microavonturen (1-5 dagen) in binnen- en buitenland. Over haar ervaringen heeft ze het boek Waar is het Avontuur? geschreven, dat verscheen bij de gerenommeerde uitgever Querido. Het boek is een persoonlijke, journalistieke en professionele zoektocht naar avontuur, de avontuur in onszelf en avontuurlijk leven. In het boek beleef je het Noorse friluftsliv, reis je met haar mee naar de stoere avonturiers van de Explorers Club in New York en maakt ze een tocht door Exmoor Park om de innerlijke avonturier terug te vinden. Het boek kreeg veel positieve aandacht in onder meer Financieel Dagblad, alle regionale dagbladen, de Kampioen, De Morgen, Radio 1 België.
 

Brigitte werkt onder meer bij de afdeling Toerisme van Breda University of Applied Sciences, maar geniet nu van een sabbatical.

Leon Receveur
Leon Receveur is eigenaar van De Noorderzon. Al meer dan veertig jaar heeft hij een ervaring opgebouwd als reisboekhandelaar, de eerste jaren als mede-oprichter van Kaartenwinkel Stap voor Stap. Sinds eind 1988 is Leon de trotse eigenaar van onze mooie Arnhemse reisboekhandel.