Culinaire reisgidsen
De tijd dat een Nederlands gezin op vakantie naar de Costa Brava een kofferbak vol eigenheimers en ander goed-Hollandse landbouwproducten meenam, ligt gelukkig ver achter ons. Dat wil niet zeggen dat bij iedereen nu een overweldigende interesse in de lokale culinaire tradities is ontstaan, wat natuurlijk ook niet hoeft, maar allengs is men wel een beetje klaar met het idee dat alle eetwaar van over de grens (en dan met name in zuidelijke of oostelijke richting) toch eigenlijk niet pluis is en sowieso beroerd voor je stoelgang. Integendeel, de belangstelling in de lokale keuken van de diverse Europese landen heeft de afgelopen jaren een behoorlijke vlucht genomen, hetgeen wordt weerspiegeld in de overvloed aan regionale kookboeken en culinaire reisgidsen.
Resultaat 73–88 van de 88 resultaten wordt getoond
- TLV - de Culinaire Stadsgids van Jigal KrantTel Aviv was lang het best bewaarde geheim van de reiswereld. Op amper vier uur vliegen ligt het pardirect leverbaar!€20,95 > alles van Azië
- Toscane | kookboekDe Toscaanse bevolking is immens trots op hun regio en de liefde voor de omgeving vertaalt zich in eniet direct leverbaar€25,95 > alles van Europa
- Trek - Eten onderweg - toen en nu | Charlotte Kleyn'Charlotte Kleyn combineert een leesbare, vrolijke schrijfstijl met enthousiaste nieuwsgierigheid enniet direct leverbaar€25,00 > alles van Wereld als geheel
- Trek in Indonesië: Reizen Proeven KokenDe Indonesische archipel is bijna twee keer zo groot als Europa. De ruim 16.000 eilanden tellen zekedirect leverbaar!€34,50 > alles van Azië
- Zeer ruim assortiment
- Verzending 1-2 werkdagen
- Niet tevreden, geld terug
- Vakantiekookboek Frankrijk | Onno KleynLekker, makkelijk en snel koken, dat is wat je op vakantie wilt. Recepten die ook werken als je alledirect leverbaar!€17,50 > alles van Europa
- Vakantiekookboek Italië | Onno KleynLekker, makkelijk en snel koken, dat is wat je op vakantie wilt. Recepten die ook werken als je alledirect leverbaar!€17,50 > alles van Europa
- Van Alle WereldzeeënRotterdam geldt sinds jaar en dag als brandpunt van culturen. Schepen uit alle windstreken meren aandirect leverbaar!€12,50 > alles van Zeeën en oceanen
- Van Boven in het wild - zakboek | Yvette Van BovenDit kleine wildplukzakboek van Yvette van Boven past handig in uw tas als u op pad bent. Met tips omdirect leverbaar!€18,50 > alles van Europa
- Van Boven in het wild | Yvette van BovenAl haar hele leven kookt Yvette met gratis proviand uit de natuur. Want waarom zou u tuinkers kopenniet direct leverbaar€34,95 > alles van Europa
- Wijngids SpanjeDe Spaanse wijnindustrie in booming. Kon men eind vorige eeuw nog wel eens tegen een knallende 'koppdirect leverbaar!€26,95 > alles van Europa
- Wildoogst | Elsje BruijnesteijnEekhoorntjesbrood, vlierbessen, nagelkruid en walnoten: de herfst is de beste tijd van het jaar om dniet direct leverbaar€23,95 > alles van Europa
- WildplukkenLeer de meest voorkomende eetbare wilde planten te herkennen en te gebruiken met Wildplukken in de hdirect leverbaar!€25,95 > alles van Reisinformatie algemeen
- Zeer ruim assortiment
- Verzending 1-2 werkdagen
- Niet tevreden, geld terug
- Wildplukken *Leer de meest voorkomende eetbare wilde planten te herkennen en te gebruiken met Wildplukken in de hdirect leverbaar!€22,95 > alles van Reisinformatie algemeen
- Yoko - recepten en verhalen uit JapanOntdek authentieke recepten en mooie verhalen uit Japan met 'YOKO' van Yoko Inagaki en Christel vandirect leverbaar!€34,95 > alles van Azië
- Zaitoun | recepten en verhalen uit de Palestijnse keukenOlie van de olijf - zaitoun in het Arabisch - vloeit rijkelijk in de keukens van Palestina. Yasmin Kdirect leverbaar!€25,95 > alles van Azië
- Zwarte Zee | Caroline EdenDe Zwarte Zee is het culinaire verhaal van drie indrukwekkende steden rond de Zwarte Zee. Caroline Edirect leverbaar!€32,50 > alles van Europa
Leidraad bij culinaire reisgidsen kopen
De Noorderzon heeft een interessante collectie aan culinaire reisgidsen, zowel van Europese als buiten-Europese regio’s. In tegenstelling tot een ‘gewoon’ kookboek worden in een culinaire reisgids de diverse gerechten en culinaire tradities in hun sociaal-culturele context geplaatst en beschreven en wordt de lezer iets duidelijk gemaakt waarom bijzondere producten alleen daar of daar voorkomen en waarom ze er net weer anders smaken of bereid worden dan elders. Hetzelfde kan gezegd worden – mutatis mutandis – over wijnreisgidsen. Voor vinologen (in spe) hebben we ook thematische landkaarten over de diverse wijngebieden (Frankrijk).