€34,50
direct leverbaar!
- Zeer ruim assortiment
- Verzending 1-2 werkdagen
- Niet tevreden, geld terug
- Ruilen binnen 14 dagen
De Indonesische archipel is bijna twee keer zo groot als Europa. De ruim 16.000 eilanden tellen zeker 260 miljoen inwoners, verdeeld over meer dan 300 etnische groepen die 742 verschillende talen en dialecten spreken.
Trek in Indonesië zit boordevol inspiratie voor wie wil proeven van het prachtige land en de heerlijke keukens. Natuurliefhebbers, duikers en snorkelaars, cultuursnuivers, vulkaanklimmers, historici, wandelaars en fietsers en strandliefhebbers vinden in één oogopslag de mooiste bestemmingen. In het algemene deel van het boek wordt de lezer meegenomen op ontdekkingsreis over alle eilanden.
Het kookgedeelte bevat ruim 80 -veelal lokale- recepten, waarvan vele vegetarisch. Vrijwel alle recepten zijn zoutarm of zoutloos. Van de Sumatraanse Rendang Padang is zowel een vlees- als vegetarische variant. Hetzelfde geldt voor de Javaanse Saté Ayam en het vegetarische Saté Tempeh. Andere recepten zijn ontfutseld uit Bali, Sulawesi, de Molukken en andere exotische eilanden, alsmede uit zijn Indische familie.
Per eiland zijn gedetailleerde plaatsbeschrijvingen opgenomen met tips over bezienswaardigheden, accommodaties en lokale eetgelegenheden.
Gelardeerd met anekdotes over komische of onverwachte gebeurtenissen krijg je precies wat het boek is: Trek in Indonesië.
Over de auteur:
Flip is directeur en eigenaar van de op Indonesië gespecialiseerde reisonderneming Merapi Tour & Travel. Sinds 2000 bezocht hij meer dan vijftig keer de Gordel van Smaragd, letterlijk van Sabang tot Merauke, of voor duikers: van Pulau Weh tot Triton Bay. De liefde voor Indisch en Indonesisch koken heeft hij meegekregen van de familie. Nieuwsgierigheid hielp hem in Indonesië steeds te vragen naar recepten van de gerechten die hij daar kreeg voorgeschoteld.
De band die talloze Nederlanders met Indonesië hebben stamt uit de gezamenlijke Nederlands-Indische geschiedenis. Ruim 300.000 Indische Nederlanders repatrieerden tussen 1945 en 1968 naar Nederland. Onder hen de ouders van de auteur Flip en fotograaf Freek Stoltenborgh.
Door de Coronacrisis in de reisbranche kon hij eindelijk zijn lang gekoesterde wens invullen: het schrijven van een Indonesië reis en kookboek.